“Πολυφωνία” από την θεατρική ομάδα γυναικών Κ.Κ.Γ.Ε.Θ

Αποτέλεσμα εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2015-2016.

Απόσπασμα από το πρόγραμμα της παράστασης:

Ήταν Ιανουάριος του 2015 όταν περάσαμε για πρώτη φορά την πύλη του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ. για να παρουσιάσουμε την παράσταση μας ‘Interview’. Υπήρξε για εμάς μια πολύ έντονη εμπειρία, η οποία έμελλε να γίνει η αρχή ενός πολύ έντονου δεσμού. Ήταν Μάιος του 2015 όταν, σε συνεργασία με το Κ.Κ.Γ.Ε.Θ., εγκαινιάσαμε την έκθεση ‘Το ταξίδι εκτός’ με έργα που είχαν φιλοτεχνήσει κρατούμενες του καταστήματος. Η έκθεση, που φιλοξενήθηκε στον ‘105,5 στο κόκκινο’, πυροδότησε τότε μια συζήτηση για την ανάγκη δημιουργικής απασχόλησης των κρατουμένων.

Ήταν 15 Δεκεμβρίου του 2015 όταν γνωρίσαμε για πρώτη φορά τις κρατούμενες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το θεατρικό μας εργαστήρι. Ξεκινήσαμε ένα κύκλο συναντήσεων σε εβδομαδιαία βάση, κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις ορθοφωνίας, κινησιολογίας, αγωγής λόγου, ρυθμολογίας, αίσθησης χώρου, και συναίσθησης ομαδικότητας.

Οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες ήταν πολλές, τόσο για εμάς που ήρθαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες και ιδιόμορφες συνθήκες, όσο και για τις κρατούμενες που βιώνουν την καθημερινότητα του εγκλεισμού. Η μεγάλη όμως προσμονή που διακατείχε τις γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για τις συναντήσεις μας, καθώς και ο ενθουσιασμός με τον οποίο συμμετείχαν κάθε φορά σε αυτές υπήρξαν η έμπνευση και η κινητήριος δύναμη για την πραγμάτωση της όλης διαδικασίας. Σήμερα, 3 Ιουλίου 2016, η θεατρική ομάδα του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ. παρουσιάζει την πρώτη της παράσταση με τίτλο “Πολυφωνία”.

“Εμείς” ευχαριστούμε από καρδιάς τις:

ΑΘΗΝΑ, ΑΛΜΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΕΛΕΝ, ΕΡΜΙΡΑ, ΙΖΑΟΥΡΑ, ΚΑΙΤΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΑΡΙΑ, ΜΠΙΣΤΡΑ, ΝΤΙΑΝΑ, ΝΤΙΝΑ, ΡΟΥΛΑ, ΣΥΛΒΙΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Ομάδα ‘Εμείς’ – θεατρική ομάδα Κ.Κ.Γ.Ε.Θ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Χρήστος Θάνος, Σοφία Καψαμπέλη, Σωτήρης Δούβρης, Χρίστος Παπαμιχαήλ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Χρήστος Θάνος

ΣΚΗΝ.ΑΝΤΙΚ.-ΑΞΕΣΟΥΑΡ: Σοφία Καψαμπέλη-Γεωργία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Σοφία Καψαμπέλη ΒΟΗΘ.ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ-ΧΕΙΡ.ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Χρίστος Παπαμιχαήλ

ΜΟΥΣ.ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΧΕΔ.ΕΝΤΥΠΟΥ-ΧΕΙΡ.ΗΧΟΥ: Σωτήρης Δούβρης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ: θεατρική ομάδα Κ.Κ.Γ.Ε.Θ

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της παράστασης:

ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ 001

ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ 002