Στο κατάστημα της Πλατείας Θεάτρου η ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ στεγάζει τη δραστηριότητά της, δημιουργώντας έτσι έναν τόπο συνάντησης για καλλιτέχνες και κοινό.
Συναντήσεις, πρόβες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και παραστατικές δράσεις πολιτισμού συνθέτουν το πρόγραμμα του «Χώρου».

Ο “Χώρος” διατίθεται για πρόβες, μαθήματα, εργαστήρια, σεμινάρια και παρουσιάσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά στο chorosplateiatheatrou@gmail.com ή απλώς επισκεφθείτε τον Χώρο μας.

 

Ο “Χώρος” είναι προσβάσιμος για χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ.

 

About Us

Από το 2009 δραστηριοποιούμαστε στο χώρο του πολιτισμού, προασπίζοντας τις έννοιες της αλληλεγγύης, της συνεργατικότητας και της προσβασιμότητας στην τέχνη...

Read More...

Newsletter




Οι δραστηριότητες μας

All
O Χώρος
Load More

Η ομάδα

Δήμητρα Σύρου

Ελεάννα Σταθοπούλου

Κατερίνα Σαραντίδου

Νάντια Περιστεροπούλου

Νίκος Αξιώτης

Στέφανος Μπαρμπαλιάς

Χρίστος Παπαμιχαήλ

Χρήστος Θάνος

Δήμητρα Σύρου

Η Δήμητρα Σύρου είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρρά. Το 2011 υπήρξε υποψήφια για το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”, για το ρόλο της στο μονόλογο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Έχει αποσπάσει το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την ταινία μικρού μήκους του Χάρη Σταθόπουλου στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου. Από το 2008, που αποφοίτησε, δουλεύει ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δασκάλα υποκριτικής. Έχει ιδρύσει το “Acting How?” στο οποίο διδάσκει τεχνικές υποκριτικής με κύριο άξονα το σώμα. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Mind The Gap. Ήταν αθλήτρια ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και βόλεϊ και πριν γίνει ηθοποιός ήταν προγραμματίστρια (Microsoft Solution Developer & Navision Developer).

Ελεάννα Σταθοπούλου

Η Ελεάννα Σταθοπούλου γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, υποκριτική στην «Ακαδημία Τέχνης» του ΙΕΚ Ακμή και κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος στο Manifactura Lab. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού, devised theater, αρχαίου και σύγχρονου δράματος.

Έχει συνεργαστεί, ως ηθοποιός, στο θέατρο με τους σκηνοθέτες :Δήμητρα Φουντούκη, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Βαρβάρα Δούκα, Κώστα Βάντζο, Κατερίνα Ευαγγελάτου και στον κινηματογράφο με τους σκηνοθέτες :Γιώργο Καστέλλη και Δήμητρα Μπαμπαδήμα. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Mind the gap και εργάζεται ως θεατρολόγος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος ασχολείται με την αφήγηση και την δραματοποίηση παραμυθιών καθώς και με την συγγραφή θεατρικών έργων.

Κατερίνα Σαραντίδου

Η Κατερίνα Σαραντίδου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην ένταξη των παιδιών με αναπηρία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Έχει εργαστεί σε προγράμματα ένταξης ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ, ως συντονίστρια του Προγράμματος  Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, ως youth worker και μέντορας εθελοντών (Youth In Action Programme) σε πλαίσια προστασίας παιδιών με αναπηρίες, καθώς επίσης και σε άλλες δομές με υπηρεσίες προς άτομα με αναπηρία. Έχει προσφέρει επίσης εθελοντική εργασία σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2010 ασχολείται με την μη τυπική εκπαίδευση και σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις εκπαιδεύει μαθητές σχολείων αλλά και εκπαιδευτικούς πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα από την εργασία της, εθελοντική και μη, αλλά και με τον τρόπο ζωής της προσπαθεί να προωθήσει την ίση πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρίες στη ζωή και να υποστηρίξει την διεκδίκηση  των δικαιωμάτων τους. Από τον Ιούλιο του 2017 εργάζεται στον πολιτιστικό οργανισμό Liminal ανοίγοντας ένα νέο μονοπάτι διερεύνησης, μάθησης και δημιουργίας.

 

Νάντια Περιστεροπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ωδείου Αθηνών και από το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία» του Λ. Κουρετζή, σεμινάρια και ημερίδες του «Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» καθώς και σεμινάρια υποκριτικής, θεατρικού παιχνιδιού, τραγουδιού, μπαλέτου, σύγχρονου και αφρικάνικου χορού και ξιφασκίας.

Ως ηθοποιός στο θέατρο έχει παίξει σε έργα των:  Fr. Dürrenmatt, A. Strindberg, Stanislav Stratiev, T. Williams, S. Fechter, R. Kipling, Μ. Ποντίκα, Ν. Καζαντζάκη, Θ. Παπαγεωργίου, Π. Μέντη κ.α. και σε πολλές παραστάσεις για παιδιά. Στον κινηματογράφο έπαιξε στην ταινία «Γίνε χρήσιμος άνθρωπος όταν μεγαλώσεις» σε σκην. Κ. Παπαδημάτου. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες πολιτιστικές ιστοσελίδες. Επίσης, συμμετείχε στη συγγραφή για το λιμπρέτο του μιούζικαλ «ΥΠΕΡπαραγωγής», που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ως μεταφράστρια, συμμετείχε στη μετάφραση του έργου «Ανοιξιάτικη Θύελλα» του Τ. Ουίλιαμς, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και στη μεταφραστική ομάδα του θεάτρου Στοά, στο έργο «Πατέρας» του Α. Στρίντμπεργκ. Είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας του Our Festival και της ομάδας συλλογικού πολιτισμού «Εμείς». Έχει αναλάβει τη διεύθυνση και οργάνωση παραγωγής θεατρικών παραστάσεων και την καλλιτεχνική διεύθυνση πολιτιστικών δράσεων (εργαστήρια, ημερίδες, camps κ.α.). Εργάζεται ως ηθοποιός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού αλλά και ως δασκάλα ενισχυτικής διδασκαλίας σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Νίκος Αξιώτης

Ο Νίκος Αξιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1979. Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αρχή» της Νέλλης Καρρά το 2006. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια «Ουδέτερης Μάσκας» και “Comedia del’ arte”  με την Νατάσσα Ζούκα, Βύρωνα Σκουρή, Camilla Bombardini, σεμινάρια “Contact Improvisation” με τον Πάρη Μαντόπουλο καθώς και σεμινάρια «Τσίρκου και θεάτρου δρόμου» από το Performance Lab.

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Mind the Gap που έχει βραβευτεί με το έργο «Ψέματα ή αλήθεια» στο 1st Handmade and Recycled Festival to 2013, από κοινό και επιτροπή, έργο που έγραψε ο ίδιος με την Ελεάννα Σταθοπούλου καθώς και της ομάδας «Άλογοι» που έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης και στην 13η Biennale-εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην Ιταλία το 2008. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση όπως: Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Μάνια Παπαδημητρίου, Βασίλη Θωμόπουλο, Αθανασία Καραγιαννοπούλου,  Τάσο Ράτζο, Πέτρο Δαμουλή, Βίκυ Γεωργιάδου, Λευτέρη Γιοβανίδη, Δημήτρη Καρατζιά, Νικολέτα Βλαβιανού, Ντίνα Σταματοπούλου, Λεωνίδα Λοϊζίδη, Μαρία Βαρδάκα, Αργυρώ Χιώτη, Γρηγόρη Πετρινιώτη, Δημήτρη Γιαμλόγλου, Χάρη Σταθόπουλο, Μπάμπη Μακρίδη, Πλάτωνα Ανδρονίδη, Αντώνη Περούλη κ.α. και με τις ομάδες: «Μικρός Νότος», “mikriskini”, ”Trois Laloon”, «Ποδηλάτες Ονείρου», ”Moving Contact”, σε έργα ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Μέλος της οργανωτικής ομάδας των Our Festival 3&4, της ομάδας συλλογικού πολιτισμού «Εμείς». Επίσης έχει συνεργαστεί με τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της Κρήτης και της Κοζάνης. Σκηνοθέτης και ηθοποιός από το 2007 έως το 2010 στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος. Ειδικεύεται στο παιδικό θέατρο ως σκηνοθέτης, ηθοποιός αλλά και εμψυχωτής και διδάσκει θεατρική αγωγή για παιδιά, αυτοσχεδιασμό και υποκριτική για ενήλικες. Κλόουν, ζογκλέρ σε ομάδες Θεάτρου Δρόμου από το 2006.

Στέφανος Μπαρμπαλιάς

Ο Στέφανος Μπαρμπαλιάς είναι συνθέτης, σχεδιαστής ήχου και μουσικός.
Το 2011 σχεδίασε τον ήχο για την εικαστική εγκατάσταση ‘’Beyond Reform’’ της
Διοχάντης Λουμίδη η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 54η Μπιενάλε της
Βενετίας.

Έργα στα οποία έχει συνεργαστεί ως συνθέτης και σχεδιαστής ήχου έχουν
παρουσιαστεί μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μπιενάλε
της Πράγας, στη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ
Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση,
στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στη Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ).

Χρίστος Παπαμιχαήλ

Θεατρολόγος και ηθοποιός, απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Πράξη 7.

Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, performer, χορευτής, εκπαιδευτής και διευθυντής παραγωγής. Είναι υπότροφος των προγραμμάτων Start – Create Cultural Change (Γερμανία – Ελλάδα, 2016-2017) και του Artists for a Better World – Arts and Disability (Σιγκαπούρη – Μαλαισία, 2017-2018). Είναι συνιδρυτής της ομάδας συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ (2014), η οποία πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα σε καταστήματα κράτησης και το Our Festival – Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών του οποίου είναι διευθυντής παραγωγής από το 2015.

Το 2016 ίδρυσε τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal με στόχο να εφαρμόσει τις έννοιες της συμπερίληψης και προσβασιμότητας στον πολιτισμό.

Χρήστος Θάνος

Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – Συνθέτης

Απόφοιτος της δραματικής σχολής Αθηνών – Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Είναι ιδρυτικό μέλος και σκηνοθέτης της ομάδας “Εμείς”, καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής του Our Festival – Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών.

Με τη θεατρική ομάδα Εμείς έχει παρουσιάσει τέσσερις παραστάσεις από το 2009.

– “Για κανέναν πάνω δεν είναι εύκολα κάτω” (συν-συγγραφέας, σκηνοθέτης, συνθέτης, ηθοποιός).

– “Interview” (συν-συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός).

– “Το παιχνίδι των Κράουζερ” (συν-συγγραφέας, σκηνοθέτης, συνθέτης, ηθοποιός).

– “Σύγνεφο με παντελόνια” του Β. Μαγιακόφσκι (σκηνοθέτης, συνθέτης, ηθοποιός).

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, ο Κοραής Δαμάτης, ο Βασίλης Νικολαΐδης, ο Λουκάς Θάνος, ο Χριστόφορος Χριστοφής, ο Θέμης Μουμουλίδης κ.α., ερμηνεύοντας ρόλους όπως ο Ορέστης από την Ορέστεια, ο Προμηθέας, ο Θησέας από τον Ηρακλή μαινόμενο (Επίδαυρος), ο Πιερ από την Τρελή του Σαγιώ (Εθνικό θέατρο), ο Μάλτε Λάουριτς Μπρίγκε από το ομώνυμο έργο του Ρ. Μ. Ρίλκε κ.α.

Σε συνεργασία με μέλη της θεατρικής ομάδας Εμείς έχει πραγματοποιήσει θεατρικό εργαστήρι με κρατούμενες γυναίκες του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ., αποτέλεσμα του οποίου ήταν οι παραστάσεις “Πολυφωνία” και “Γένος Αρσενικό”, οι οποίες παρουσιάστηκαν εντός του καταστήματος.

Συνεργάτες

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d3144.852973339182!2d23.722561215323513!3d37.98056037972243!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x14a1bd248add389b%3A0xd82cdb1c02e5efb0!2zzqDOuy4gzpjOtc6sz4TPgc6_z4UgNi04LCDOkc64zq7Ovc6xIDEwNSA1Mg!5e0!3m2!1sel!2sgr!4v1541582756920" width="100%" height="450" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>

H ομάδα Εμείς με τον Χώρο συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ΠΟΛΗ² στο πλαίσιο της δράσης Κατάστημα στο κέντρο-περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου.